Ковид

Бебета с имена на пандемия: Как ще растат Ковид, Корона и Карантина

Първи се роди Корона Кумар, след това – Ковид Мари.

Родителите на множество новородени бебета по света кръщават децата си на коронавируса, явно без да се притесняват от възможността те да бъдат асоциирани със смъртоносната пандемия до края на живота си, коментират от AFP.

Когато Колин Табеса родила здраво момиченце в Баколод, Филипините, на 13 април, тя и бащата Джон Тупас решили да кръстят детето Ковид Мари, като знак, че и по време на пандемия се случват хубави неща.


„COVID-19 причини много страдания по света“, казва 23-годишната майка.

„Исках да я кръстя така, че да ни напомня, че COVID не донесе на нас само страдания. Въпреки всичко това, ние бяхме благословени с дете“, допълва тя.

Седмици по-рано пък две майки в югоизточната част на Индия имали подобна идея, явно окуражени от лекар в болницата, където те родили дечицата, наречени Корона Кумар и Корона Кумари.

Казах им, че това ще помогне за разпространяването на информацията за заплахата от болестта и премахването на стигмата около нея“, казва въпросният лекар. д-р Баша.

„За моя изненада, те се съгласиха“.

И не на последно място идва детето на двама мигранти, озовали се в щата Раджастан, Северна Индия, на хиляди километри от дома. Те решили да го кръстят Локдаун (Карантина – от анг.).

„Нарекохме го Локдаун, докато си спомняхме за всички проблеми, пред които бяхме изправени през тези тежки времена“, казва бащата Санджай Баури.

- реклама -