Бебе се роди с родилен белег под формата на маската на Батман

Луна Фенер е родена във Флорида през март 2019 г. с огромен родилен белег във формата на „маската на Батман“ на личицето си.

Родителите ѝ се надяват, че американските медици могат да им помогнат, но хирурзите твърдят, че бебето ще бъде подложено на десетки лазерни терапии, което ще отнеме поне 4 години. И при това не дават никакви положителни прогнози.

Освен това семейната застрахователна компания отказва да покрие медицинските разходи на момичето, а за семейството лечението ще струва около $400 000.

Родителите на Луна създават страница в Instagram, за да отбележат уникалността на дъщеря си, но жестоки тролове наричат детето „чудовище“, което „трябва да бъде убито“.

Те дори откриват страница за набиране на средства, за да съберат пари за лечението ѝ, когато хирург от Краснодар, Южна Русия, научава за случая ѝ от медиите и предлага помощта си. Доктор Попов твърди, че познава пионерска техника, която включва от 6 до 8 операции за 18 месеца и ще струва около $150 000. И така Карол и съпругът ѝ Тиаго решават да заведат детето си в Русия. „Те там имат технология, която още не е налична в САЩ“, твърди Карол.

„Всъщност, преди да дойда всички ми казваха, че съм луда да дойда тук (в Русия), да опитам нещо толкова далеч“, споделя Карол пред руски журналисти на краснодарското летище. Според Андрей Алексуткин, шеф на болницата в Краснодар, в която ще се лекува Луна, първият етап от лечението ѝ ще започне в началото на октомври, тъй като детето първо трябва да свикне с промяната на климата.

„Вече сме правили подобни операции на тази, от която се нуждае американският ни пациент. Единствената разлика е, че те са били на по-малка кожна зона. Въпреки това сме уверени, че лечението ще бъде успешно“, твърди той.

Алексуткин отбелязва още, че Карол и Луна ще трябва да останат в Краснодар за целия 18-месечен период на лечение. Но клиниката е склонна да им предостави жилище.

- реклама -