БДЖ

БДЖ забрани PokemonGo в района на гарите

Покемон маниаците явно са прекалили с игрите по пероните след като се наложи БДЖ да пусне специално предупреждение за тях.

Любезното послание започва така: „Железопътният превозвач предупреждава потребителите на играта, че търсенето на покемони в железопътни райони не е безопасно начинание“.

php8dseim_559xБДЖ напомнят, че е лято и пътниците са се увеличили, но с това и рисковете за тях, ако са разсеяни. А играта PokemonGo е един от поводите за това.

БДЖ настоятелно напомня, че влаковете не могат да спират бързо, за да избегнат намиращите се на релсите хора или превозни средства.

Освен това съществува оптична илюзия, която не разрешава да се прецени разстоянието от влака до вас и неговата скорост.

При преминаване на влак съществува опасност да бъдете повлечени от въздушния поток или ударени от извънгабаритен товар на влака”, предупреждават още от БДЖ.
index

Забранено за покемони!

От превозвача призовават за по-голяма бдителност и за спазване на всички предупредителни знаци около железопътните линии или в гарите.

За да стресне покемон маниаците от железницата подробно описват спирачната скорост на влака и с колко волта може да ви удари контактната мрежа.

- реклама -