7000 повече места във влака за празника, без допълнителни в автобусите

7000 повече места във влака за празника, без допълнителни в автобусите. БДЖ осигурява над 7000 допълнителни места във влаковете за 3 март.

БДЖ ще осигури над 7000 допълнителни места в съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната. Мярката е с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите през повечето почивни дни за отбелязването на националния празник на България – 3 март, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач.

От вчера, 2 март, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:

София-Варна-София;
София-Бургас-София;
София-Пловдив-София;
София-Свиленград-София;
София-Горна Оряховица-София;
София-Русе-София;
София-Лом-София;
София-Видин-София;
София-Благоевград-София;
София-Петрич-София;
София-Драгоман-София;
Варна-Пловдив-Варна;
Варна-Враца-Варна;
Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица;
Горна Оряховица-Плевен-Горна Оряховица;
Горна Оряховица-Русе-Горна Оряховица;
Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна.

Специално за празничното честване на националния празник и очакван голям интерес от желаещи да пътуват с теснолинейката, на 3 март ще бъдат осигурени допълнителни вагони и за влак „Родопи“ по направлението Септември-Добринище-Септември.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30-дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ, както и тук.

При закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 20% намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

За пръв път не се налага да се обявяват извънредни автобуси по вътрешната транспортна мрежа, когато се събират три почивни дни за национален празник, казва по БНР изпълнителният директор на Централната автогара в София Иван Мирославов.

Причината е, че не се наблюдава увеличение на пътниците, които желаят да ползват автобусен транспорт в предстоящите дни.

„Нямаме заявени извънредни автобуси, което означава, че интересът за пътуване е по-малък. По самия пътникопоток е видимо, че няма и много желаещи да пътуват, защото среднодневно от автогарата тръгват около 140 автобуса и те не са и пълни. А сега за празниците, след като няма заявени извънредни автобуси, значи желанието за пътуване е доста по-слабо. Няма интерес у хората да пътуват нанякъде или да харчат пари, може би“, заяви Иван Мирославов.

- реклама -