БДЖ не са спирали влакове, а само временно са променили разписанието

БДЖ – Пътнически превози не е предприело отмяна на влакове, а само временни промени в разписанието на някои от тях.

Това съобщава в своя позиция ръководството на „Холдинг БДЖ”  като посочват, че правят това „във връзка с тенденциозни коментари по повод временно спиране на влакове”.

Вчера БСП се обяви категорично против спирането на над 70 влака на БДЖ. Левицата поиска оставката на ръководството на БДЖ – генералния директор Владимир Владимиров и настоява за ново ръководство без футболни амбиции.

От БДЖ съобщават още, че дружеството се ангажира със спешни ремонти на локомотивния парк, гарантиращи спазването на разписанията от 15 септември 2016 г.

От началото на кризата и заплахата от фалит, финансовото състояние на БДЖ никога не е било по-добро от днес. „БДЖ – Пътнически превози” и „БДЖ – Товарни превози” отчитат положителен финансов резултат за първото шестмесечие на годината.

В резултат от преструктурирането и оздравяването задълженията към банките кредитори са намaлени с 400 млн. лева. Реформите ще продължат до пълното възраждане на БДЖ, пише в съобщението си компанията.

Спортна дейност на БДЖ

По повод на спортната дейност от БДЖ уточняват следното: Футболният клуб „Локомотив БДЖ” е отделно от БДЖ юридическо лице с нестопанска цел.

Финансирането му се осъществява изцяло чрез спонсорска дейност и няма нищо общо с финансите на БДЖ. Отборът е съставен изцяло от служители и работници на отделните дружества в „Холдинг БДЖ” . ъ

- реклама -