Бдение за Милен Цветков: С ръкопляскания и скандирания „Няма да мълчим“- СНИМКИ

Десетки граждани се събраха пред сградата на Съдебната палата в София на бдение в памет на Милен Цветков. С ръкопляскания и скандирания „Няма да мълчим“, хората заявиха, че настояват да има справедлив процес и адекватно наказание за смъртта на журналиста.

Цветя, свещи и снимки на Милен Цветков са поставени на стълбите пред сградата на съдебната палата. В други градове на страната също са организирани бдения пред сградите на Темида. Надсловът е: „Ще възкръсне ли съдебната система в памет на Милен Цветков”.

Журналистът беше блъснат смъртоносно навръх Великден докато чака в автомобила си на червен светофар на кръстовище в София. Блъсналият го шофьор е 22-годишен мъж, седнал зад волята под въздействието на наркотици. Той е в ареста.

Обвиненията получиха неговата майка, която е с гаранция в размер на 100 хиляди лева заради това, че е предоставила автомобила, както и на двамата други младежи, пътували в колата – единият син на депутат от ГЕРБ и приятелката на шофьора. Двамата бяха повдигнати обвинения, че са затаили истина и определена гаранция от по 10 хиляди лева.

- реклама -