БЧК

БЧК с кампания в подкрепа на Хитрино

Българският червен кръст започва кампания в подкрепа на Хитрино. Средствата ще се събират чрез SMS на номер 1466.

Ако изпратите SMS днес обаче ще получите съобщение с благодарност, че сте дарили за бежанците. Текстът на отговора предстои да бъде коригиран, а събраните средства ще се похарчат за хората в Хитрино, обясни председателят на БЧК Христо Григоров.

„От 18.00 часа снощи всички средства вече отиват за Хитрино. Независимо от това все още се изписва, че са дарени 1 лев за бежанците, но това ще бъде коригирано днес или утре от мобилните оператори. Хората могат да бъдат спокойни, че парите им отиват по предназначение“, подчерта Григоров.

Вече е активирана и банковата сметка за бедствията, която беше по време на трагедиите в Бисер и Аспарухово, и след земетресението в Перник.

Всички събрани пари ще бъдат разпределени с помощта на обществен съвет.

Жителите на Хитрино за момента имат нужда само от финансов ресурс, от топлина и протегната ръка, обясни директорът на БЧК. Към момента няма необходимост от даряване на дрехи и одеяла.

„Няма нужда и от доброволци. В момента зоната около Хитрино е затворена и никой не може да влезе вътре. Ако впоследствие има нужда от нещо, БЧК ще отправи апел“, добави Григоров.

- реклама -