ББР обявява нова мярка в помощ на туризма (Вижте от кога ще действа)

Българската банка за развитие ще обяви във вторник (4 януари) ново подпомагане, насочено към туристическия сектор.

С банката работим активно за създаване на подобни продукти и в сектор на земеделието и в още някои отрасли, с което се надяваме да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер в ефира на БНР.

По думите му всяка следваща седмица правителството ще добавя нови неща „в разказа за България като Българската агенция за инвестиции ще бъде острието на копието в този разказ по цял свят в какво се превръща България“.

„Трудната бюрократична обстановка и корупцията на различни нива в администрацията предполагат затруднен режим на инвестиране в България.

Докато не променим регулаторната си рамка, която позволява да се създава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени“, категоричен бе той.

Лорер подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира и държавата да ремонтира локалните пътища, за да могат предприятията да функционират по-добре. Ресорният министър подчерта още, че постижимият икономически растеж  за тази година е в размер на 5%.

„Създавайки един нов разказ за себе си – на страна, в която няма корупция и държавата съдейства на бизнеса вместо да пречи,  целта от 5% е постижима и не трябва да гледаме по-далеч от Румъния, за да видим успешен пример за това как могат да се постигнат дори нива от 7%, когато цялата администрация работи заедно, за да бъде постигнато това“, обобщи той.

- реклама -