наводнения, Германия, Западна Европа,
Снимка: ЕРА

BBC: Над 80 са жертвите на катастрофалните наводнения в Германия

По последни данни общият брой на загиналите в катастрофалните наводнения, които удариха германските провинции Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия, достигна до 78 души, съобщава берлинският ежедневник Der Tagesspiegel.

„Опасяваме се, че ще има още“ жертви, призна говорител на полицията в Кобленц, като уточни, че в Рейнланд-Пфалц загиналите са поне 50. Съдбата на 40 до 60 души все още е неясна.

Междувременно спасителните екипи продължават издирването на изчезнали лица. Бундесверът изпрати около 900 войници в бедстващите райони в Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд-Пфалц, за да осигури подкрепа на работата им.

Федералната служба за гражданска защита и помощ при бедствия (BBK) също така подкрепя засегнатите региони в Германия със сателитни снимки, наред с други неща. „Първите сателитни снимки от районите, засегнати от бурята, са записани тази сутрин. Тези изображения ще бъдат достъпни за лицата, участващи в управлението на кризи, веднага щом бъдат налични“, заяви вицепредседателят на органа Томас Херцог. BBK също се грижи за координацията на помощта, например чрез предоставяне на хеликоптери за спасяване на хора или откриване на пунктове за подаване на питейна вода.

- реклама -