Левандовски, Алаба, Байерн
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Байерн спря Левандовски и Алаба за мачове във Великобритания

Байерн отказва да позволи на Роберт Левандовски и Давид Алаба да играят за националните си отбори във Великобритания. Левандовски трябва да играе с Полша срещу Англия, Алаба – с Австрия срещу Шотландия.

Според настоящите правила в Германия всеки трябва да влезе в 14-дневна карантина при завръщане от „рисковата зона“. Великобритания е точна такава заради мутацията на коронавируса. Полша трябва да играе с Англия на „Уембли“ на 31 март. Австрия пък гостува на Шотландия на „Хемпдън Парк“ на 25 март.

„Ако случаят остане такъв, че завърналите се от Англия трябва да преминат карантина, няма да позволим на Левандовски да отиде“, каза спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич за германската информационна агенция SID. Треньорът Ханзи Флик потвърди по-късно. „Няма да се съгласим да ги пуснем. Ако нещо се промени, ще го подкрепим“, обясни той.

Левандовки ще бъде на разположение за мачовете на Полша с Андора и Унгария – единият е във Варшава, другият – в Будапеща. Алаба ще бъде наличен за мачовете с Фарьорски острови и Дания, които са във Виена.

Байерн не иска да ги пусне, тъй като периодът на карантината съвпада с ключови мачове. Сблъсъкът с втория Лайпциг е на 3 април, а двата четвъртфинални мача с ПСЖ са на 6 и 12 април. Между тях баварците играят и с Унион.

- реклама -