Байерн, Реал, Интер
снимка: fcbayern.com

Байерн, Реал и Интер играят за медиците през 2021 г.

Байерн, Реал Мадрид и Интер ще организират благотворителен турнир през 2021 г. Той ще носи името „Европейска купа на солидарността – футбол за герои“. Целта е да покаже паневропейска солидарност и да се подпомогне медицинската инфраструктура. Всички приходи ще бъдат дарени в Италия и Испания.

Според изявлението на лидера в Бундеслигата турнирът ще е на групов принцип. Мачовете ще са и в трите града. Реал ще приеме Интер в Мадрид, дуелът между Интер и Байерн ще е в Милано, а пък баварците ще посрещнат Реал на „Алианц Арена“. Целта е на всеки стадион да има и зрители.

„С много клубове имаме отлични връзки, защото сме се срещали често в Европа. С някои дори сме приятели. Въпреки че и в Германия има проблеми, нашата здравна система удържа. В Италия и Испания обаче имаше огромни проблеми. Ние, германците, имаме специална връзка и с двете страни. Това са любимите ни дестинации за почивка. Затова искаме да им помогнем“, обясни Карл-Хайнц Румениге.

„Медицинските сестри, санитарите и докторите правят изключителни неща за обществото. Затова и се казва „футбол за герои“. Те са такива. Байерн ще покани 5000 медицински лица на мача с Реал Мадрид. Ние, трите клуба, искаме така да покажем благодарността си и уважението си към тези герои“, завърши Румениге.

- реклама -