Байерн

Байерн отново ще играе пред празни трибуни

Байерн ще играе следващите си мачове на празни трибуни. Решението за това е взето от правителстото на Бавария. Премиерът на областта Маркус Зьодер обяви, че мярката е нужна, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

„Няма смисъл в обозримо бъдеще да допускаме зрители отново. Ако това не бъде прието на държавно ниво, ще го направим само за Бавария“, заяви Зьодер. „Футболните мачове отново трябва да бъдат без зрители. Бавария ще го направи. Движението на хората при пристигане и заминаване в момента е безотговорно. Футболът има голяма роля като модел за подражание. Сега трябва да ограничим контактите навсякъде“, обясни той.

Първият мач на Байерн пред празни трибуни ще бъде домакинството на Барселона в Шампионската лига на 8 декември. До края на полусезона в Бундеслигата баварците приемат Майнц и Волфсбург.

В Бавария има и доста други клубове, засегнати от мярката. В Бундеслигата това са Аугсбург и Гройтер Фюрт. Във Втора Бундеслига – Нюрнберг, Ян Регенсбург и Инголщад. В Трета Бундеслига – Вюрцбургер Кикерс, Мюнхен 1860 и Тюркгюджю.

Подобни на правилата в Бавария вече има в сила в Саксония и Баден-Вюртемберг.

- реклама -