Оливер Кан

Кан: Байерн ще изпълни договора с „Qatar Airways“

Изпълнителният директор на Байерн Оливер Кан заяви, че клубът ще изпълни докрай договора си с „Qatar Airways“. Контрактът на стойност 20 млн. евро годишно изтича през 2023 г. и е основна тема в Байерн вече втори месец. Част от феновете на тима са недоволни от него и настояват за прекратяването му. В интервю за „Зюддойче Цайтунг“ Кан обаче защити договора.

„Колкото повече време минава, толкова повече ме притеснява, че всичко се насочва към този договор. Ние обаче ще го изпълним и ще следим как се развиват нещата. След това ще решим как да процедираме“, заяви легендата на баварците.

„Разбира се, че от финансова гледна точка договорът е много добър. Но това не означава, че не разглеждаме връзката и от други аспекти. Ние сме наясно, че в Катар много неща не са по нашите стандарти. Но какви са алтернативите? Не може само да се критикува или остракира. Трябва да има диалог“, добави той.

„Договорът с такъв инвеститор наистина ни улеснява в планирането. А това е важно, защото ако преди няколко години британските клубове ни водеха с 10-20 млн. евро, сега те ни водят с много повече. Заради това искаме и ограничения на заплатите и намаляване на сумите на трансферния пазар. И ако тези ограничения бъдат нарушение – да има санкции. Но санкции, от които наистина ще боли“, завърши Кан.

- реклама -