легла, COVID, София, болница
снимка: Pixabay

Бавария и премиерът й, който е за по-строги мерки срещу Ковид, ни помагат с апарати за обдишване

Бавария, която е в тежка четвърта вълна на Ковид, отговори на молбата на България за подкрепа на здравната ни система, която пандемията постави на изпитание.

С подкрепата на д-р Маркус Зьодер, министър-председател на Федерална провинция Бавария, към нас тръгват десет апарата за обдишване и десет монитора за наблюдение на спешни случаи в реанимация.

Най-голямата германска провинция от ноември въведе нови правила – достъп до обществени места на закрито като ресторанти например имат само ваксинираните, преболедувалите и хората с отрицателен PСR тест. Хората с бърз антигенен тест, не се да допускат на тези места.
По среден брой на заразените Бавария е третата най-тежко засегната провинция в Германия, като в по-сериозно положение са Саксония и Тюрингия.

Дарителският жест на правителството на Бавария към България е знак за съпричастност към всички здравни системи в света, които работят на ръба своите сили. И в Германия, както в много точки на света, се води дебат какви са са мерките и темповете на ваксинация.

Привърженик на по-строгите правила на работното място е баварският премиер Маркус Зьодер: „Има нужда от задължително въвеждане на изискването „ваксиниран, преболедувал или тестван“ на работните места в цяла Германия. А работодателите трябва да имат правото да питат и проверяват дали служителите им са имунизирани или тествани”.

Източник: 24 часа

- реклама -