Бауке Молема
Снимка: twitter.com/letour

Бауке Молема спечели 14-я етап в Тура

Бауке Молема (Трек Сегафредо) спечели 14-я етап на Тур дьо Франс между Каркасон и Килан. Нидерландецът го направи с великолепна солова атака 40 км преди финала.

Той ускори, никой не успя да отговори на темпото му и направа аванс от над минута. Другите от откъсването – Патрик Конрад (Бора-Хансгрое), Серхио Игита (Едюкейшън Фирст), Матиа Катанео (Декьоник-Куикстеп) и Майкъл Уудс (Израел Старт-Ъп Нейшън) завършиха на местата от второ до пето. За Уудс остана и фланелката за най-добър катерач. Той има 54 точки, с 4 повече от Наиро Кинтана и пет повече от Вут Паулс.

Това е втора етапна победа в Тура за Бауке Молема. Предишната беше през 2017-а. Тогава той спечели 15-я етап, като атакува 25 км преди финала.

Основата група финишира с над седем минути изоставане, което доведе и до сериозни промени в генералното класиране. Тадей Погачар остава с жълтата фланелка, но французинът Гийом Мартен излезе втори. А той започва днешния етап на девета позиция. Мартен е на 4:04 минути зад Погачар, трети на 5:18 е Ригоберто Уран.

Утре обаче предстои доста сериозен планински етап, така че със сигурност фаворитите пестиха сили.

- реклама -