Бащата на убитата Андреа поиска среща с Борисов, той му отговори

„Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки.“ Това каза пред БТВ бащата на убитата Андреа от село Галиче по отношение на 17-годишния Аксел, обвинен за смъртта на детето му. 

Асен Руменов се обърна към премиера Бойко Борисов с думите: „Един отчаян баща иска детето му поне да има покой на душата“. И поиска среща, на която да обсъдят промяна на закона във връзка с наказанието за непълнолетни, извършили такова тежко деяние. 17-годишният младеж може да получи от 5 до 12 години затвор за убийството.

След разговора от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че в следващите дни Бойко Борисов ще се срещне с роднините на убитото момиче.

Почерненият баща заяви, че от тук нататък ще живее заради другото си дете и докрай ще се бори за тази присъда и „този закон, който защитава убийците“.

„Андреа за всички беше ангел. Нищо лошо не е направила на никого. Аз поех попечителството над децата и оттогава посветих целия си живот на тях. Винаги съм ги учел да бъдат човеци. Да бъдат добри, възпитани и съвестни хора“, разказа Асен Руменов.

От четири години бащата работи в Англия. Решението да замине взел заедно с децата си, защото виждал, че у нас не може да им осигури необходимото. Признава, че решението било трудно, но не е имал избор.

„Избрах по-малкото зло, а то се оказа по-голямото“, споделя бащата.

Малко преди да я убият той казва на дъщеря си, че ако пожелае, ще се върне в България. Тя обаче му казва да остане в Англия.

- реклама -