Бащата на течния шоколад-Микеле Фереро бил без образование

Микеле Фереро е италиански бизнесмен, собственик на Ferrero, известна фирма, произвеждаща шоколад и други сладкарски изделия.  Микеле помага в бизнеса на баща си и няма време да учи, така с изобретателността си и тайните на шоколадовите му рецепти той става най-богатия италианец.

Ferrero прпитежава марките Nutella, Mon Chéri, Ferrero Rocher, Kinder Surprise, Raffaello, Tic Tac.

Фереро, чието състояние Forbes оценява на 23.4 млрд. долара, беше определян от списанието като „най-богатия сладкар на планетата“.

Милиардерът наследява бизнеса от баща си Пиетро Фереро, който през 1946 г. създава предшественика на популярния днес течен шоколад с лешници Nutella, наречен Giandujot.

Микеле Фереро обаче го превръща в този шоколад Nutella, който светът познава днес, пише BBC. Първият буркан Nutella e произведен през 1964 г. Днес производството е в 11 страни, а в него са заети над 22 хил. служители. Шоколадът се продава в 160 държави.

От 2011 г. компанията Ferrero Rocher се управлява от сина на Микеле Фереро – Джовани, който става главен изпълнителен директор след смъртта на по-големия си брат Пиетро от сърдечен удар по време на колоездене в Южна Африка.

 

- реклама -