сватба

Бащата на Меган Маркъл ще я отведе до олтара, сватбата ще бъде най-скъпата в историята

Както традицията повелява, бащата на Меган Маркъл ще отведе булката до олтара, въпреки информациите, че двамата не поддържат близки отношения. Това съобщи Би Би Си, като се позова на съобщение от британския кралски двор.

Родителите на булката, които са разведени от дълги години ще пристигнат в Лондон седмица преди венчавката, където ще се запознаят с кралицата и принц Филип, както и със сватовете – принц Чарлз и Камила. Те ще бъдат представени и на кума Уилям и неговата съпруга Кейт. От двореца съобщиха още, че Меган няма да има кума. Тя ще пристигне в църквата с автомобил, придружена от майка си. Уилям и Хари ще дойдат заедно, но на сватбата няма да присъства най-младия принц – Луи. 96-годишният дядо на младоженеца принц Филип ще дойде на венчавката, въпреки, че наскоро претърпя операция.

По време на церемонията една от по-големите сестри на Даяна – лейди Джейн Фелоус ще изнесе реч от името на сем. Спенсър.

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл вероятно ще се превърне в най-скъпата венчавка в историята

Само охраната на събитието ще струва около 30 млн. британски лири. Тя ще бъде заплатена от британските данъкоплатци, както се случва с всички важни събития, в които участват членове на фамилията. В нея са включени снайперисти, полицаи под прикрити, военна и разузнавателна техника и дронове. Освен разбира се традиционната охрана и хората, които ще напътстват гостите и поданиците. Освен това се очаква улиците на британската столица, по която ще мине каретата с младоженците да бъдат изпълнени с любопитни посетители от целия свят.

Още около 3.5 млн. ще отидат за храна и напитки за гостите на тържеството, дрехите и цялостния стайлинг на Хари и неговата избраница. Само сватбената им торта се смята, че ще струва впечатляващите 80 хиляди лири.

Роклята на Мегън Маркъл се смята от експертите, че ще възлиза поне на 300 хиляди, които булката ще плати сама. Очаква се гостите на сватбата да бъдат забавлявани от известни певци и музиканти, сред които и Спайс Гърлс – подобни хонорари възлизат на няколко милиона. Вече бе съобщено, че Елтън Джон е отложил два свои концерта, за да присъства на венчавката, така че не е изключено и той да пее на партито.

Сър Елтън беше добър приятел на принцеса Даяна, майката на принцовете Хари и Уилям, познава ги от деца. „Това ще бъде прекрасно, толкова го обичам“, сподели певецът, отговаряйки на въпрос на вестника дали би желал да пее на сватбата на принц Хари.

Министерството на отбраната е поръчало 20 специални посребрени тромпети за духовата музика за радостното събитие за около 90 хиляди лири

Още 110 хиляди ще отидат за флоралната декорация на църквата Сейнт Джордж в двореца Уиндзор, където ще бъде венчавката. Като се сложи чертата, експертите са изчислили, че сватбата на Меган и Хари ще струва не по-малко от 45 млн. паунда. Само за сравнение разходите при бракосъчетанието на престолонаследника Уилям и Кейт Мидълтън възлизаха на около 34 млн.британски лири.

Всички разходи извън охраната и сватбената рокля ще бъдат заплатени с лични средства на кралската фамилия.

- реклама -