Бащата на изчезналото момче обяви: 100 хил. лева парична награда, за да му върнат сина

Бащата на изчезналото дете от Перник Александър Цветанов обяви 100 000 лева парична награда за намирането на сина си. Той посочи, че вече е отчаян и е на ръба на силите си.

Родителят обясни, че засега се работи по всички версии. Самият той има чувството, че детето е отвлечено. Никой до момента обаче не му е искал пари за откуп.

Той подчерта, че Александър е добре с ориентацията и в добро физическо състояние.

Мъжът посочи, че е в контакт с майката на момчето. Категорично не било вярно, че тя е искала да го вземе при себе си.

За работата си каза: „Всеки човек има приятели и врагове. Не мога да кажа, че е имало някого, който да ми се заканва с нещо”, каза Цветанов и обясни, че дължи пари само на банка.

Обяснение от него дойде и защо Александър не е бил на училище дни преди да изчезне. „В училище се разсейваше повече и невинаги внимаваше.

Той работеше много добре с придружаващата го и при частните специалисти. Ние сме информирали директора на училището”, уточни мъжът.

Вчера Александър Цветанов премина изследване на полиграф, което потвърди, че казва истината. Освен това свидетели удостоверяват, че двамата със сина му са били в подножието на Голо бърдо на 11 ноември следобед.

По издирването на 12-годишния Сашко бе проведена най-масираната акция досега в Пернишко. Освен сили на полицията, жандармерията, БЧК, спасителни служби и т.н., в издирването се включиха и хиляди доброволци.

Александър изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

- реклама -