Бритни Спиърс
сн. БГНЕС

Бащата на Бритни Спиърс ще остане нейн попечител

Поредното съдебно заседание за попечителството на 39-годишната певица Бритни Спиърс се състоя в Лос Анджелис. Съдийката Бренди Пени отхвърли искането на певицата да отстрани напълно баща й Джейми от настойничеството, но в същото време го лиши и от правото да бъде единственият попечител на дъщеря си по финансови въпроси.

На 10 ноември Пени одобри тръста Bessemer Trust Co. като сънастойник с бащата на Спиърс (Джейми продължава да отговаря за финансовите дела на дъщеря си). Адвокатът на бащата бе възразил срещу решението, твърдейки, че то неправомерно намалява авторитета на клиента му върху имението на дъщеря му. Но съдията отхвърли тези възражения.

На свой ред адвокатът на звездата Самюъл Ингъм заяви, че съдебното заповед има за цел да даде на Джейми Спиърс и доверителния фонд равни права и отговорности с надеждата, че заедно ще се справят със сложния проблем за имуществото в интерес на клиентката му. „Не е тайна, че моята клиентка не иска баща й да бъде сънастойник “, каза той.

Сегашното съдено заседание се състоя седмица след излизането на документалния филм за Бритни Спиърс, който повдига въпроса за попечителството над нея. Както при предишните заседания, активисти на движението #FreeBritney се появиха с плакати пред съда в Лос Анджелис, изисквайки Бритни да има пълна свобода за решенията й. Очаква се следващите съдебни заседания да се проведат на 17 март и 27 април.

- реклама -