На фокус във FN: Баща спешно търси плазма да спаси сина си, COVID-19 погуби съпругата му и едното му дете

Коронавирусът почерни съдбата на един от известните варненски адвокати, Пламен Велчев. Той е изгубил съпругата си Росица и по-малкия си син Герман само преди десетина дни. На 19 ноември издъхна 61-годишната съпруга на Пламен, а 6 дни по-късно борбата за живот изгуби и 30-годишният му син Герман.

Снимка: Фейсбук/Пламен Велчев
Сега е необходима рековалесцентна плазма от преболедували COVID-19 за по-големия син на известния варненски юрист – Сава Пламенов Велчев. Младият мъж е баща на две малки деца. Кръвната група на Сава Велчев е А+. Условието към преболедувалите е да са преминали поне 40 дни от положителен PCR тест.
Пламен лично разпространи призива в социалните мрежи.

Във групата във Фейсбук: Дари плазма СЪЩО има публикация с призив за даряване на плазма на Сава Велчев.

„Сава е в стабилно състояние, от една седмица е в болница на кислород, но не се повлиява от антибиотиците“, каза за „24 часа“ съпругата му Ралица. Тя апелира пред медията ни колкото се може повече хора да даряват плазма защото недостигът е огромен. По думите и заразата от ковид се разпространила в семейството буквално за медец.

Всеки, който има възможност да помогне, може да се свърже за повече информация с Пламен Велчев на телефон 0884015888 или със съпругата на Сава – Ралица Велчева на телефон 0896834979.

Снимки : Facebook

- реклама -