момиче поминало 96 СОУ Бърза помощ линейка

Бърза помощ: Няма забавяне на линейката в случая на починалото снощи 17-годишно момиче

„Няма никакво закъснение на линейката. Първият сигнал е подаден в 20:09. Снощи охранителят на училището каза, че на момичето му е прилошало около 19:00 часа, защо ни търсят час по-късно, това не знам. Този един час някакси е загубен. На всички ни е ясно, че в тежка ситуация една минута може да ни се стори цял час, но за съжаление екипът ни е установил, че момичето е починало, но то не е било починало в момента в ръцете им или минута преди това, имало е данни за едни 20-30 минути преди да се опитаме да му помогнем“.

Това заяви пресаташето на Бърза помощ в София Катя Сунгарска по БНТ.

При второто повикване на линейката, когато на майката на момичето й е прилошало, хората са започнали да блъскат и да ритат и не са допуснали линейката до нея.

Аз не мога да разбера защо ни викат и не ни допускат до страдащата жена, но ми се иска вече тази мантра да приключи в общественото пространство – за закъсняващите линейки, каза още Сунгарска.

Джи пи ес-ът е изваден още снощи, днес ще бъдат извадени и записите от нашите обаждания, наистина остава загадка защо цял час са се опитвали да помогнат на момичето, а не са се обадили на нас. Не бива така, завърши Сунгарска.

Припомняме ви, 17-годишно момиче припадна в двора на 96 СОУ в столичния квартал Люлин, а пристигналият екип на Спешна помощ само констатира смъртта.

Все още не е ясна причината за смъртта. Според свидетели на момичето му е прилошало и е паднало на земята.

Тя е била в 12-и клас на Професионалната гимназия по туризъм в Банкя.

По първоначални данни на директора на училището момичето и нейният брат, които учили в една и съща паралелка, вчера не са били на училище.

В двора са били не само ученици на 96-о училище. Това са били младежи от квартала. Не е имало нито насилие, била е една спокойна атмосфера.

 

- реклама -