Ашли Барти

Барти се отказа от участие на US Open

Световната номер едно в тениса Ашли Барти обяви, че няма да участва на US Open. Причината е несигурността около пандемията от коронавирус. 24-годишната австралийка обяви решението си пред месните агенции. Тя добави, че също така няма да участва и в Western and Southern Open, който е седмица преди US Open.

Първият турнир от Големия шлем след възобновяване на професионалния тенис трябва да започне на 31 август.

„Все още има много сериозни рискове заради коронавируса. Няма да ми е комфортно, ако изложа екипа си на риск. Същото важи и за мен, разбира се. Пожелавам успех на организаторите и ще очаквам с нетърпение изданието през 2021-а“, заяви тя.

Под въпрос за US Open са още Симона Халеп и Бианка Андрееску. И двете не са заявили участие в Western and Southern Open. Халеп е номер две в света, докато Андрееску взе титлата в Ню Йорк през 2019-а.

Барти още не е решила за Ролан Гарос

Австралийката спечели първата си титла от Големия шлем през 2019-а на Ролан Гарос. Тя обаче все още не е решила дали ще я защитава. Откритото първенство на Франция започва на 27 септември. „Има още малко време. Следя ситуацията внимателно и в близките седмици ще взема решение“, обясни тя.

- реклама -