Ашли Барти
Снимка: wimbledon.com

Ашли Барти може да пропусне финалите на WTA

Световната №1 Ашли Барти може да пропусне финалите на WTA през ноември. Това обяви треньорът ѝ Крейг Тайзър в интервю за AAP.

Ашли Барти спечели последното издание на финалите през 2019-а. Миналата година турнирът не се проведе заради пандемията от коронавирус. Треньорът ѝ Тайзър обаче не е доволен от условията за провеждане на финалите. Тя бяха преместени от Шънджън в Китай в Гуадалахара в Мексико.

„В Мексико ще играем на 1500 метра надморска височина, а освен това използват топки с по-ниско налягане. Тези топки просто летят. Ако такава топка се използва в нормални условия, тя не отскача. Не е най-добрата реклама за най-добрите момичета в света да играят нещо, което не са играли досега. В условия, в които никога не са играли, в държава, в която не са играли, и на тази надморска височина. Ще е ужасно“, каза Тайзър.

Той обясни и отпадането на Ашли Барти в третия кръг на US Open. „В първите два кръга тя не уцелваше въобще корта – топките бяха много леки и тя не контролираше къде я праща. Затова за третия кръг ѝ смених кордажа и сложих изцяло изкуствен. Мисля, че се получи добре – и във втория, и в третия сет тя водеше и можеше да спечели. Но Ашли просто беше адски изморена – и физически, и психически. Може и да ми е леко ядосана, но просто исках да ѝ помогна“, заяви Тайзър.

- реклама -