Ашли Барти

Барти няма да защитава титлата си на Ролан Гарос

Действащата шампионка на Ролан Гарос Ашли Барти няма да участва в тазгодишното издание на турнира от Големия шлем. Ролан Гарос започва по-късно този месец. Барти има опасения, свързани с коронавируса и липсва на достатъчно игрова подготовка. Поради същите причини австралийата отказа и US Open.

„Взех трудно решение, но за съжаление няма да участвам в Европа тази година. Миналогодишният Ролан Гарос беше най-специалният турнир в кариерата ми, така че това не е решение, което взех лесно. Причините за решението ми са две – първата е свързана със здравните рискове, които все още съществуват с коронавируса. Втората е подготовката ми, която не е идеална без моя треньор. Той няма възможността да тренира с мен поради затварянето на границите в Австралия“, каза световната номер 1.

Барти спечели титлата в Париж миналата година след успех над чехкинята Маркета Вондрушова. 24-годишната тенисистка живее в Куинсланд, който се справя сравнително успешно с овладяването на заразата и затвори границите си за по-населените югоизточни градове, където има повече нови случаи.

„Сега очаквам с нетърпение дългата предсезонна подготовка и лятото в Австралия. Годината бе предизвикателна за всички и въпреки че съм разочарована в тенис отношение, здравето и безопасността на моето семейство и отбор винаги ще бъде мой основен приоритет“, завърши Барти.

Серина Уилямс все още не е решила

Серина Уилямс пък обяви, че още не е решила дали ще играе в Париж. Причината е, че организаторите обявиха, че те ще настанят всички участници в избрани от тях хотели. Уилямс е изключително предпазлива от началото на пандемията. Освен това тя има хронични проблеми с белите дробове. Американката каза още, че се притеснява от решението да има ограничен брой зрители по трибуните.

„Надявах се, че ще мога да остана в апартамент си в Париж. Но знам, че организаторите правят това, което считат за най-правилно. Не мога да ги обвинявам“, заяви Уилямс. „От друга страна – ако има фенове, би трябвало да можем да отсядаме и на други места. Няколко пъти съм била в болница в тежко състояние и в момента се пазя много сериозно. Ще трябва да говоря с организаторите за всички подробности“, добави тя.

- реклама -