Шави Деко Лапорта Барселона
Снимка: twitter.com/FCBarcelona

Барселона обяви, че Шави остава още един сезон

Президентът на Барселона Жоан Лапорта потвърди, че Шави ще продължи да бъде треньор на отбора и през следващия сезон. Шави обяви в края на януари, че напуска, но е променил решението си.

„Радвам се да съобщя, че Шави ще продължи да бъде треньор на Барселона. Преди това той направи няколко изявления, в които каза, че обмисля да напусне, но вчера имах възможност да говоря с него и той ми даде увереност, че остава готов да продължи да развива нашия проект“, каза Лапорта на съвместна пресконференция с Шави.

„Шави изрази готовност да остане в Барса, да продължи този проект и да се подобрим заедно. Развълнувани сме. Това е отлична новина за Барса. Стабилността е ключова за успешните проекти, Шави е истински барселонист. Ние споделяме това чувство: Барса е в мислите му“, каза още Лапорта.

„Промених решението си, защото наистина почувствах пълно доверие от президента, от борда и играчите също. Този проект все още не е завършен. Аз, моят екип, всички заедно чувстваме, че имаме сили да направим важни неща заедно и да продължим този проект“, каза Шави на пресконференцията.

„Аз съм голям фен на Барселона. Аз съм член на клуба. Подкрепата на играчите беше много важна. Те ме накараха да разбера, че трябва да продължа. Мисля, че този проект не е завършен, въпреки че може да не спечелим титли. Феновете също ме накараха да мисля, че трябва да продължа. И преди всичко смятам, че съм способен на това. Вчера седнахме и се разбрахме за три минути”, каза още 44-годишният треньор.

Според медиите, той може да остане начело на Барселона и след следващия сезон, но трябва да подобри представянето на тима. Ако това не се случи, каталунците ще опитат да привлекат по-опитен треньор. Според БиБиСи в това число влизат Хосеп Гуардиола, Луис Енрике и Микел Артета.

- реклама -