Барселона

Барселона обяви рекордни приходи от над 1 млрд. долара за изминалия сезон

Отборът на Барселона си отвори вратичка за евентуален трансфер през зимния трансферен прозорец, въпреки че не включи нови покупки по време на сезона в бюджета си.

От клуба обявиха рекордни приходи от 1.05 млрд. долара или 914 млн. евро за миналата година

Финансовите приходи на Барса от трансфери отбелязаха скок след трансфера на Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро. Другата важна причина е влизането в сила на новия пакет от плащания от УЕФА за участниците в Шампионската лига, тъй като каталунците обикновено достига до заключителните етапи на състезанието.

Бюджетът не включва нови покупки през зимата, но главният изпълнителен директор Оскар Грау настоя, че все още съществува възможност да бъдат привлечени нови футболисти на ,,Камп Ноу“ през януари. В последните няколко седмици сериозно спряган за трансфер в тима на каталунците е полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба.

,,Ако има интерес към даден играч, оферта към него ще бъде внимателно обмислена. Бюджетът не ни осигурява финансови средства за това, но ние винаги може да се адаптираме към ситуацията. Истината е, че това не стои на дневен ред пред клуба, но ако има финансова възможност, вратата винаги ще бъде отворена“, заяви Грау.

- реклама -