Меси

Меси обяви, че Барса намалява заплатите със 70%

Играчите на Барселона намаляват със 70% заплатите си заради пандемията от коронавирус. Новината съобщи капитанът Лионел Меси чрез Инстаграм. Аржентинецът добави, че играчите ще дарят допълнителни суми, за да може всички в клуба да получат пълните си заплати.

Меси обясни, че решението се е забавило с няколко дни, защото играчите са търсели най-добрата формула да помогнат на клуба.

„Искам да изясня нещо важно. Още от самото начало искахме да намалим заплатите си, защото разбираме перфектно в каква ситуация сме всички. Ние винаги ще помагаме на клуба. Но няма как да не сме изненадани от това, че хора вътре в клуба се опитаха да ни поставят под лупа и да ни пристиснат да направим нещо, което ние искахме да направим. Ако не казахме нищо досега, то е защото приоритетът беше друг. Трябвяше да намерим решение да помогнем на клуба и на най-засегнатите“, написа Меси.

Бордът на директорите на Барселона, както и всички професионали играчи във всеки един спорт, поддържан от каталунците, също ще намалят заплатите си.

- реклама -