Barre-фитнесът – новата мода за хармонично тяло – ВИДЕО

Barre-фитнесът – новата мода за изящно тяло, заменя тежките упражнения с балетни стъпки и йога

Забравете за гирите, големите и плашещи уреди във фитнеса и кардиото, след което нямате сили даже и до душа да се доберете. Има и други начини да изваете красива фигура.

Просто се приближете до балетната зала, където се провеждат тренировки по barre-фитнес. Нещо повече – така ще придобиете изящната и хармонична фигура на балерина, а не тяло на културист.

Barre-фитнесът се появява в началото на 1960-а година по идея на германската балерина Лоте Берк. Тя успяла да намери начин танцьорите да запазват стройните си тела без тежки упражнения.

 

В основата на тренировките е комбинация от балетни стъпки, йога и пилатес. За разлика от балета тук динамиката е много по-малко. Може да се тренира със спортен екип и кецове или маратонки.

Занятията са едновременно прости и доста сложни

Дори елементарните на пръв поглед движения – да седнете или да се изправите на пръсти – водят до прибиране на корема, изправяне на гърба, твърдят специалистите. Движенията са плавни и грациозни – да сложиш ръка на хълбока, леко да се усмихнеш и така да задържиш за минутка – както в балета. По думите на треньорите дори и статичните позиции водят до рязтягане и оформят красиви мускули, като при професионалните танцьори.

Първите резултати от тренировките зависят от усърдието на трениращия, от телосложението му и спортната му подготовка. Но обикновено първите видими знаци се появяват още след четвъртата тренировка.

 

Не забравяйте обаче, че трябва постоянство – балерините извайват телата си след години упорита работа. Не се опитвайте да заприличате на тях – те са изключително слаби. Просто се стремете към здраво тяло, съветва Александър Жембров, собист от Националния балет на Холандия и основател на танцова школа.

 

- реклама -