Бърни Сандърс

Бърни Сандърс официално подкрепи Хилари Клинтън

Бърни Сандърс официално подкрепи своята опонентка в надпреварата за кандидат на Демократическата партия на президентските избори Хилари Клинтън.

По време на предизборно събитие на Клинтън в Ню Хемпшир той заяви, че ще работи упорито, за да й помогне да победи на вота през ноември.

„Клинтън спечели процеса по номинация на демократите и аз я поздравявам за това“, каза Сандърс. „Тя ще бъде номинация на демократите за президент и аз имам намерение да направя всичко, което мога, за да е сигурно, че тя ще е следващият президент на Съединените щати“, допълни сенаторът от Върмонт.

По неговите думи е необходимо Клинтън да застане начело на страната, посочвайки редица причини за това. Той изтъкна нейната подкрепа за правата на хората с различна сексуална ориентация, универсалната здравна грижа и по-високата средна заплата.

Ако някой си мисли, че тези избори не са важни, помислете си за съдиите във върховния съд, които Доналд Тръмп ще назначи и това, което този факт ще означава за гражданските права, равноправието и бъдещето на нашата държава“, допълни още Сандърс.

Сенаторът от Върмонт, който е на 72 години, води дълга битка срещу Клинтън за номинацията на Демократическата партия, но тя успя да си спечели достатъчно гласове на делегати, които да я подкрепят.

Въпреки това Сандърс, който описва себе си като демократ социалист, отказа да подкрепи официално Клинтън, въпреки че заяви, че ще гласува за нея през ноември. В същото време той също така иска да осигури и това, че неговите идеи ще бъдат част от партийната платформа, която ще бъде представена на конгреса на Демократическата партия по-късно този месец.

- реклама -