полицията

Барикадиралият се мъж в Горна Баня се предаде на полицията

Около 4 часа отне на полицията да се справи с Лъчезар този път

Около 22.15 часа Лъчезар Найденов, който се бе барикадирал по-рано в дома си се предаде на полицията, която бе обградила къщата му в Горна баня. Мъжът, който е с психически отклонения бе отведен с полицейска кола.

По-рано бе съобщено, че в дома му са влезли спецполицаи от отряда за борба с тероризма. Освен тях в операцията по залавянето му участваха пожарникари и екипи на Бърза помощ.

Лъчезар Найденов е бил качен на покрива до комина на къщата си. Бил е въоръжен със самурайски меч, въздушен пистолет и два ножа. Стрелял е по униформените, защото мислел, че го нападат.

Мъжът е ранил свой съсед

„Прострелял е в лицето съседа си с въздушно оръжие, но не е сериозно пострадал“, обясни шефът на СДВР ст. комисар Младен Маринов. Във времето, в което се бе барикадирал, полицаи и психолози увещаваха психичноболният мъж, че не е направил нищо и трябва да се предаде.

Той им отговаряше с откъслечни изречения: „Аз съм за България, аз съм българин…“

По-късно стана ясно, че Лъчезар е имал фиксидея, че е единственият останал българин.

 4035045
Лъчезар Найдеонов, който страда от шизофрения е добре познат на полицията и медиите. В началото на 2015-та година той се бе барикадирал по подобен начин в къщата си и в продължение на 11 часа разиграваше полицията.
Тогава стана ясно, че от 2010-та е спрял да ходи на лекар и болестта му се е изострила. Днес 37-годишния мъж очевидно отново не е лекуван, и пак разполага с оръжие в ръцете.
От МВР съобщиха, че той ще бъде настанен в специализирано лечебно заведение след решение на съда.
- реклама -