Бъргли Хаус: Мястото, където всеки турист се чувства като аристократ – СНИМКИ/ВИДЕО

Модернизъм, история и природа се обединяват в замъка Бъргли Хаус – Вurghley house. Той се намира в английския град Стамфорд и привличащата стотици хиляди туристи всяка година

За да разгледате всичко – замъка, Градината на изненадите, гората и езерата, за да видите животните, които обитават мястото на свобода, ви трябват няколко дни.

Тук можете да организирате концерт, културно събитие, сватбено тържество или просто да се разходите с кучето, обясняват домакините. Затова и много семейства предпочитат да прекарат уикенда на открито сред природата на Вurghley house.

Едно от най-интересните места е Градината на изненадите. Влизате в арка от различни дървета, които осигуряват зеленина през цялата година.

 

Красиво поддържани пътеки водят до обширни „зелени стаи”, в които са разположени модерни скулптури. Повечето от тях са направени от отпадъчни материали – метал или дърво, или са изработени от слепена хартия.

Огромни метални сфери; човешка глава от дърво, завършена с метал; животни от хартия; дълги лиани, образували човешки фигури привличат погледа и затаяват дъха.

Повечето посетители бързат да се снимат с някои от тях, сред най-атрактивните фигури е мечка, която отдалече е съвсем като истинска; заек, изработен от метал и живи дървесни клони.

На разположение на посетителите са езерото, което е приятно за къпане в летните дни, както горичката, поляните и стаите за гости в замъка. В просторното заведение можете да пиете на прохлада чаша английски чай или да си поръчате вкусен обяд.

- реклама -