СОБТ

Барета искала откуп от жена за краден автомобил

Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп за краден автомобил. Парите били описани, жената отишла на срещата.

Лицето, което се явило да получи парите било арестувано. Оказало се, че е служител на спецотряда за борба с тероризма. Арестуван е 24 часа.

Барета е на ръководна позиция, рангът му е по-висок от началник на група, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Цялата ситуация с предаването на откупа е била наблюдавана от служители на МВР.

„Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп за откраднат автомобил. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Впоследствие жителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор, е било задържано. Оказва се, че е служител на СОБТ. Задържано е с полицейска мярка. Извикахме командира на СОБТ, такава е нашата процедура, започваме проверка. Служителят е на ръководно ниво”, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Новината дойде по време на среща между ръководството на МВР, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Основна тема на тази среща е борбата с наркотиците и „ало” измамите. Премиерът обяви, че държавата сериозно трябва да се заеме с проблема, защото не можело възрастни хора да стават жертва на „ало” измамници.

„Има такъв случай, но в момента се разследва. Искаме да дадем информация за това, което сме свършили”, заяви директорът на ГДНП Христо Терзийски.

- реклама -