Барак Обама става съдебен заседател

Съдът на област Кук (Чикаго, Илинойс) призова 44-ия американски президент Барак Обама за съдебен заседател. Както съобщи вестник „Чикаго Трибюн“ в петък, бившият американски лидер вече е дал съгласието си да участва в процеса през ноември.

Изданието отбелязва, че политикът притежава недвижимо имущество в Чикаго, поради което има право да бъде жури в Илинойс.

„Той (Обама) даде много ясно послание, че ще присъства на съдебния процес и ще изпълни дълга си на гражданин и жител на града“, заяви пред медията съдията, който уточни още, че са взети всички необходими мерки, за да гарантира сигурността на бившия президент. Към момента няма информация за делото, на което Обама ще присъства.

През различните години в това районно жури са били и други известни личности като телевизионната водеща Опра Уинфри и актьора Мистър Ти, както и няколко управители и кметове.

Барак Обама бе избран за президент на САЩ през 2008 г., като става първият афро-американец на тази позиция. През 2012 г. той бе преизбран за втори мандат и управлява страната до встъпването в длъжност на Доналд Тръмп на 20 януари тази година

- реклама -