Барак Обама на официална визита в Гърция – СНИМКИ

Президентът на САЩ Барак Обама е пристигнал в Гърция, където е първата спирка от последната му международна обиколка като държавен глава.

epa05631934 Airport employees roll out the red carpet before the arrival of the Air Force One carrying US President Barack Obama at the Athens International Airport, in Athens, Greece, 15 November 2016. The US President is on a two-day visit to Athens. EPA/PANTELIS SAITAS

Президентският самолет „Еър форс уан“ се е приземил в Атина след нощен полет от Вашингтон.

1479200780930048

През първия ден от визитата си в Гърция Обама ще се срещне с президента Прокопис Павлопулос и с министър-председателя Алексис Ципрас.

1479200780989672

Визитата преминава при строги мерки за сигурност

В сряда и в четвъртък демонстрациите в Атина ще бъдат забранени.
1479199585331552
В столицата ще бъдат задействани около пет хиляди полицейски служители, които заедно с 500 американски агенти ще гарантират сигурността на американския президент, чийто мандат изтича през януари 2017 г.
US President Barack Obama visits Athens

В следващите дни във връзка с посещението на Обама ще има и спирания на публичния транспорт.

В сряда американският държавен глава ще посети Акропола и ще даде реч за демокрацията и глобализация, преди да отлети за Берлин.

От Берлин Обама лети за Перу

След германската столица Обама ще се отправи в Перу за срещата на върха на Азиатския икономически форум. В събота се очаква президентът да се върне във Вашингтон.

Обиколката на Обама ще бъде доминирана от въпроси и притеснения, свързани с бъдещия държавен глава Доналд Тръмп. Обама ще се опита да увери чуждестранните лидери, че САЩ няма да изоставят партньорите и съюзническите си задължения въпреки риториката на Тръмп от избирателната кампания.

- реклама -