Банско откри зимния сезон-ВИДЕО, СНИМКИ

На Бъндеришка поляна бе даден стартът на зимния сезон в Банско. Тази година специален гост на курорта е олимпийският шампион от Австрия Фриц Щробъл.

5210363Стотици любители на белите спортове и приключенията се записаха за участие в традиционните игри „Влез в отбора на шампиона“ и „Ловци на съкровища“, използвайки възможността за онлайн регистрация.

ВИЖТЕ ТУК КАК БЕШЕ ОТКРИТ ЗИМНИЯ СЕЗОН В БАНСКО

Състезанията на звездните отбори стартират в 11 часа, а от 13 ловците на съкровища ще търсят заровените в снега награди, сред които и ключ за чисто нов автомобил.

5210355Празничните прояви продължават след обяд на площада в Банско с пътуващия кулинарен театър на Ути Бъчваров, аргистично огнено шоу и фолклорен концерт. Официалното откриване на сезона еот 18 часа, а преди празничната заря, жителите и гостита на ски курорт номер едно ще се насладят на музикалния спектакъл на Калин Вельов и Нина Николина.

5210365От туристическия бизнес в Банско заявиха, че са готови за силен сезон, качествени услуги и непроменени цени.

Хотелската база е заета почти на 100 процента.

В ски зоната работят около 70 процента от пистите, напълно обновена е и пързалката за зимни кънки. Всички писти са обезопасени, обозначени като сложност, навсякъде има информационни табели за безопасност. От ПСС призовават любителите на белите спортове да не карат извън обозначените места и да направят планинската застраховка, която им гарантира безплатна помощ при евентуални инциденти.

- реклама -