Банско протест кабинков лифт туристи Икономов

Банско на протест срещу „Зелената мафия“ – ще има ли втори кабинков лифт?

Близо 1 000 жители на Банско блокираха за двайсетина минути пътя Разлог-Гоце Делчев.

Протестът им сепроведе под мотото: „Банско срещу зелената мафия“.

Традиционно преди началото на всеки сезон банскалии искат изграждане на втори кабинков лифт за скиорите. Протестиращите се обявиха против действията на зелените организации, които през последните години се опитват да спрат изграждането на нови съоръжения в ски зона – Банско.

Начело на протеста застана кметът на курортния град Георги Икономов, председателят на сдружение „Бъдеще за община Банско“ Димитър Русков, депутати от управляващата коалиция и др. Всички те бяха уверени, че това е последният протест, на който издигат плаката: „Последна година без втора кабина”.

 

„Не знам колко правителства се смениха през последните три години, заради това просто нямаше с кого да говорим, смятам, че настоящото ще изпълни това, което са обещали”, каза Димитър Русков-председател на сдружение „Бъдеще за община Банско”.

Кметът Георги Икономов пък обясни как днес е внесъл в МОСВ искане за изменение на действащия план за управление на парк „Пирин”, което да допусне възможността за инвестиции или по-точно строителство на нов кабинков лифт. Той изрази увереност, че това е последният протест в Банско.

„Аз мисля, че това ще стане, има я политическата воля, това ще бъде нашия последен опит и той ще бъде успешен”, каза още Икономов.

Когато бе блокиран пътя, той обясни, че се наслушал днес на лъжи в националния ефир от страна на „псевдо-еколозите” и дори разказа един канадски виц по този повод.

- реклама -