Банско е любимият курорт на турските туристи през 2017 г.

Банско заема първото място сред най-посещаваните от турците туристически дестинации в чужбина през 2017 г. По данни от проучване на агенция N 11, за туристическите пътувания, които са направили през 2017 г. турските туристи в чужбина, Банско се нарежда на първо място.

След Банско идват Италия и Испания.

Сред пътуванията в чужбина Банско е най-предпочитаният от турските туристи за ски туризъм и зимна ваканция, отбелязва източникът. Докато през 2016 г. повече от посещенията на турските туристи в България са били с културна цел и туризъм, то посещенията за ски туризъм и зимна ваканция в Банско през 2017 г. ги изпреварват значително. След Банско най-много турски туристи са посетили Италия, Испания, остров Пукет и Малдивите, предаде БТА.

Според източника, през 2018 г.също се очаква наплив на турски туристи в Банско. Турските туроператори посочват Банско като най-привлекателния зимен курорт на България, чиято популярност расте и се посещава от туристи от цял свят.

„Банско, най-модерният зимен курорт на България, със своите 15 писти на височина между 990-2 600 метра предлага прекрасни възможности за големи и малки, за семействата, а също и за любителите на екстремните зимни спортове“, посочват туроператорите. Те отбелязват също, че ски туризмът в Банско е сравнително евтин в сравнение с други страни, но не отстъпва на тях по качествата си.

- реклама -