Балтова: Приоритет ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма

„Върховен приоритет на моята работа ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма, хотелиерството, ресторантьорството, туроператорите, транспортните фирми и екскурзоводите, както и осигуряване на една благоприятна среда за тяхната дейност“, заяви служебният министър на туризма Стела Балтова при поемането на длъжността от досегашния министър Марияна Николова.

Тази сутрин служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, встъпи в длъжност, а новият министър на туризма доц. Стела Балтова очерта своите приоритети през следващите месеци. „Върховен приоритет на моята работа ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма, хотелиерството, ресторантьорството, туроператорите, транспортните фирми и екскурзоводите, както и осигуряване на една благоприятна среда за тяхната дейност. Спокойна, финансова стабилност, за да могат те, получавайки адекватна и точна информация от нас, да развиват и изпълняват спокойно своя бизнес. За тази цел, разбира се, не само аз, а целият екип на Министерски съвет ще работим в условията на прозрачност, почтеност и професионализъм. Разбира се, ще ни бъдат необходими съвместни усилия с останалите институции, за да изведем България от червената зона и паралелно с това да подготвим страната от маркетингова гледна точка, така че в момента, в който настъпят тези благоприятни условия за достъп на чужденци в страната ни, те да изберат точно България за туристическа дестинация“, коментира тя пред Министерството на туризма.

Балтова разкри, че предстои да проведе среща с туристическия бранш. „Съвсем скоро ще бъде тази среща, очаквам я с интерес, изцяло ще бъде посветена на професионализма, който имат колегите в подсекторите, които споменах, както и на професионализма на колегите ми в Министерство на туризма. Ще продължа всичко добро, което е направено, ако има някакви проблеми или неточности, те ще бъдат изправени, подобрени и разбира се, ще надградим с онова, с което да продължаваме да се чувстваме горди, че посрещаме гости в България“, каза тя.

Досегашният министър на туризма Марияна Николова изтъкна, че България е четирисезонна дестинация и Министерството трябва да продължи работа в тази посока.

„За малкото месеци, в които аз бях вицепремиер и министър на туризма, се направиха много неща, включително подготовката за летния сезон и добър зимен сезон, който имаше, благодарение на адекватните действия на Министерството и единните правила, които са за работа на местата за настаняване и изхранване. Те ще важат и за летния сезон. Направи се и много агресивна работа по искане на бранша, тъй като браншът е този, който поставя дневния ред и всеки министър трябва да знае, че винаги погледът му трябва да бъде насочен към бранша. България е четирисезонна дестинация и се надявам и доцент Балтова да работи в тази посока“, заяви Николова.

БГНЕС припомня, че служебният министър на туризма Стела Балтова бе министър на туризма и в предишното служебно правителство, назначено от президента Румен Радев през 2017 година. Тя завършва средното си образование в Гимназия с преподаване на френски език „Захари Стоянов“ – гр. Сливен. През 1988 г. завършва Химикотехнологичния и металургичен университет, София, със специалност „Технология на полимери, текстил и кожи“. Продължава образованието си в Университета на Северен Елзас, Франция. Магистър е по дигитален маркетинг. Притежава различни бизнес квалификации от европейски и световни институти.

Стела Балтова е доцент по икономика на бизнес услугите. Преподава в магистърските програмите „Управление на туризма“ и „Предприемачество и иновации“ на Международното висше бизнес училище – Ботевград.

- реклама -