Стела Балтова, туризъм министерство административно обслужване реклама туризма

Балтова: Очаква се да има карантинни хотели и в София

Това обяви министърът на туризма Стела Балтова

„В мандата на служебния кабинет се определиха първите карантинни хотели в „Албена“ и в Несебър. В момента сме в процес на договаряне на такива места, включително и в София, предвид прогнозите за развитието на епидемичната обстановка“. Това каза министърът на туризма Стела Балтова по време на изслушването й в парламента.

„COVID кризата промени начина на живот, начина на мислене, начина на поведение на милиони хора и бизнеси по света. Тотално промени икономиката на пътуването. Макар и със средносрочен и краткосрочен характер, целите имат преобладаващо стратегическо въздействие“, каза още Балтова.

 

Тя отчете, че министерството е продължило и ускорило процеса на предоставяне на безвъзмездна помощ за туристическия бизнес и е създало нова мярка за подпомагане на сектора.

 

„В мандата на служебния кабинет се подготви нотификацията на третата фаза на държавната помощ, която е факт и е с увеличен таван на помощта за всяка фирма. В трета фаза са предвидени облекчени условия за кандидатстването. То ще се извършва изцяло по електронен път. В рамките на помощта, допълнително е дадена възможност за предоставяне на подкрепа по тази схема и на предприятия, които към 31 декември 2019 г. вече са били в затруднено положение, при положение, че те не са обект на процедура в колективна несъстоятелност“, заяви още Балтова.

„Успяхме да направим така, че този сезон наистина показва възвръщане жизнеспособността на туристическия сектор. Бяха направени много инвестиции. Имаме 2,5 млн. туристи само за май, юни и юли“, поясни тя. По думите й има спешна необходимост от повишаване на имиджа на професиите в сектор „Туризъм“.

Източник: Нова ТВ

- реклама -