Балтанов

Балтанов аут до края на годината

Футболистът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов ще бъде извън игра в следващите няколко месеца. Резултатите от ядрено-магнитния резонанс на лявото коляно се оказаха изключително лоши за капитана на „канарчетата“. Те показаха частично разкъсване на предна кръстна връзка и менискус, а диагнозата бе потвърдена и от екип на болницата, в която Балтанов ще претърпи операция.

Очакванията на специалистите са, че полузащитникът да отсъства от терените до края на календарната година. „Беше тежко да чуя диагнозата и да науча, че ще отсъствам дълго от терена, особено в навечерието на първенството, когато всички вече се настройваме на началото на новия сезон. Наистина е тежко, но това са фактите и съм длъжен да ги приема такива, каквито са. Искам час по-скоро да мине операцията и да фокусирам вниманието си върху възстановяването. Ще направя всичко, което зависи от мен, за да се завърна по-силен и колкото е възможно по-бързо на терена„, заяви Балтанов.

Футболистът каза, че по време на възстановяването си ще бъде плътно до отбора. „Гласували са ми доверието да бъда капитан и ще помагам, с каквото мога извън терена. Съотборниците и треньорите ще могат да разчитат на съдействие за всичко, с което мога да бъда полезен„, допълни 28-годишният халф.

- реклама -