Балкански екшън като на кино – наемни убийци стреляха, палиха кола, бягаха от спецченгета (ВИДЕО)

Черногорски гражданин е бил застрелян миналата нощ в Киев. Жертвата е Радойе Звицер от Котор. Полицията в Киев съобщава, че е получил пет огнестрелни рани и е жив по чудо. В момента се намира в болница под полицейска охрана.

В интернет се появи и видео, на което се вижда опита за убийство и бягството на килърите.

От кадрите се вижда, че наемните убийци се придвижвали със смарт автомобил, който по-късно запалили. Огънят едва не изгорил единия от нападателите.

Украинската полиция веднага е установила участниците в престрелката.

Става въпрос за граждани на Черна гора, Македония и Сърбия, като за единия от тях има издадена международна заповед за издирване. Замесените в екшъна в Киев са задържани при зрелищни акции за националната полиция.

Жертвата е гражданин на Черна гора, обявен за международно издирване.

Той е един от ръководителите на наркокартел, доставящ дрога до голяма част от европейските държави. Предполага се, че основните мотиви за нападателите са възможно преразпределяне на сферите на влияния в организацията, както и между балканските криминални кланове, които контролират търговията с наркотици.

Звицер е заподозрян в множество престъпления, като се започне от международен трафик на кокаин и се стигне до поръчка и финансиране на десетки убийства в Черна гора и региона.

От години се укрива в различни държави с фалшиви документи, а в разпространена в Youtube информация се твърди, че е близък с хора на ръководни постове в полицията и в разузнавателната агенция на Черна гора.

- реклама -