Сьодертале - Балкан

Балкан започна със загуба в Шампионската лига

Първенецът на България по баскетбол Балкан Ботевград претърпя поражение в дебюта си в Шампионската лига. В първия квалификационен кръг зелените отстъпиха на шведския първенец Сьодертеле Кингс с 64:79.

Домакините контролираха играта през целия мач и достигнаха до максимална разлика от 21 точки. Те регистрираха 48 борби срещу едва 30 за ботевградчани. Стрелбата на тима на Йовица Арсич от тройката също не вървеше – само 24% за целия мач.

Мачът започна трудно за Балкан с доста брак в играта и пропуски, а съперникът поведе с 8:2. Минута преди края на първата част обаче българите изравниха. Сьодертале започна втората част със серия 20:2, за да поведе с 37:16. Три поредни тройки на Балкан – две на Радонич и една на Митко Димитров намалиха малко разликата, като на почивката изоставането бе 11 точки.

Шведите отново се откъснаха напред при 60:41. Балкан завърши третата част с добра серия 11:2, за да свали изоставането си под 10 точки. До края обаче домакините отново поведоха в резултата и не позволиха на зелените да се доближат.

Най-резултатен за българския шампион бе Марко Радонис с 14 точки, а 13 добави Димитър Димитров. За Кингс Дино Пита отбеляза 20 точки, Чарлс Калисон добави 15.

Балкан трябва да спечели с 15 точки реванша

За да продължи напред в турнира, тимът от Ботевгад се нуждае от победа с над 15 точки в реванша. Двубоят е в петък в „Арена Ботевград“. Началният час е 19:00.

- реклама -