Художествена гимнастика

Българското участие на Олимпиадата днес

За първи съчетания излизанационалният ансамбъл по художествена гимнастика, а още петима българи ще се борят на арените в Рио де Жанейро.

Художествена гимнастика

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Любомира Казанова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова започват квалификацията в отборния многобой в 16.00 часа българско време. Първото съчетание ще бъде с пет ленти. В 18,40 часа стартират изпълненията с обръчи и бухалки.

В олимпийската надпревара ще участват 14 ансамбъла, а за финала ще се класират най-добрите осем от квалификацията. Битката за разпределението на медалите започва в неделя от 17,00 часа българско време.

Първият български финал за деня започва в 21,20 часа – индивидуалният многобой в художествената гимнастика. Невяна Владинова се представи много силно вчера и преодоля квалификациите с шести резултат.

Във финала ще участват десет гимнастички, които ще изиграят по четири съчетания за определянето на медалистките.

Свободна борба

В 16,00 часа стартират и битките в свободната борба. На олимпийския тепих днес ще има двама българите – Михаил Ганев в категория до 86 килограма и Димитър Кумчев при най-тежките – до 125 килограма.

Ганев излиза на олимпийския тепих в 16,00 часа, а негов съперник ще е монголецът Оргодол Уитумен. Победителят от този мач ще се класира за осминафиналите, където ще срещне шампиона на САЩ Джейдън Кокс.

От първия кръг ще стартира и Кумчев, който излиза на тепиха в 16,08 часа. Той ще има много тежка задача срещу настоящия европейски шампион и двукратен бронзов медалист от световни първенства Гено Петриашвили от Грузия.

Плуване

В 18,00 часа започва втората дисциплина в модерния петобой – плуване. Българинът Димитър Кръстанов, който заема 17-о място след фехтовката, ще плува в последната шеста серия, която стартира в 18,25 часа.

Скок височина

Във вечерната сесия на олимпийския стадион „Жоао Хавеланж“ ще излезе Мирела Демирева за финала на скок височина. Надпреварата за медалите, до която достигнаха цели 17 скачачки, стартира в 2,30 часа българско време.

- реклама -