efbet Лига

Българското първенство стана „efbet Лига“

Българското футболно първенство ще се казва „efbet Лига“ в следващите две години. Досега то носеше името Първа професионална лига. Новината бе обявена на официална пресконференция преди началото на новия сезон. Той започва утре. Финансови параметри по договора между „Футбол про медия“ и хазартната компания обаче не бяха обявени.

„Футбол про медия“ се възползва от клауза в договора си с футболния съюз. Ние не правим никакви проблеми какви компании са спонсори по стадионите. До момента ни липсваше голям спонсор, но той това вече е факт“, Атанас Караиванов – ръководител на „Футбол про медия“.

„Ефбет“ е най-големият онлайн букмейкър в България и е свързван с бизнесмена Васил Божков. Той пък в собственик на Левски.

„Ефбет“ дава пари и на няколко клуба от първенството

Логото на хазартната компания е на екипите на Лудогорец, Витоша и Локомотив Пловдив. Доскоро то беше и на фланелките на сините. Те обаче го смениха с „Национална лотария“.

„Това не е прецедент в Европа. Има го в Румъния и Чехия, както и в други страни. Няма нищо скрито-покрито. Нашите средства ще бъдат разпределени и ще помагат за развитието на клубовете“, каза маркетинговият директор на „Ефбет“ Емил Кънев. Според него няма конфликт на интереси. „За нас е хубаво, че ние повлякохме крак и дръпнахме другите компании да спонсорират българските клубове, както се случи с „Левски“, добави той.

- реклама -