Българските вандали от Рим до Египет

Е разбира се тази снимка с Локо София на американското знаме на Луната е колаж, но има много реални посегателства на българи върху култови места.

Вандалските прояви на знайни и незнайни българи продължават света и  у нас. Не знам каква е причината да оставяме следи по световни културни паметници. Явно да покажат, че и нас ни има на света.

Ето някой от най-грубите ни посегателства.

Благой Георгиев драска с монета по Колизеума

Футболистът Благой Георгиев през 2015 година драскал с монета по Колизеума в Рим. Арестуваха го.

„Аз бях. Наоколо имаше 50 човека, не по-малко. И всички драскаха нещо по стените. Аз също извадих монета и написах на стената името на жена си Есмер“, призна футболиста.

Надраскаха ”Локо София” върху Мемориала на мира в Хирошима- 2018г.

Мемориалният комплекс на мира в японския град Хирошима, посветен на жертвите от атомната бомба, хвърлена над града,  осъмна надраскан с черен спрей и надписа на български език „Локо София”.

Този надпис, както и друг с годината 2018-а, са изтипосани на три места върху оградата на Мемориала и една от пейките. Извършителите се оказаха работници от Националната опера и бяха уволнени.

Надпис Локо 2019 грейна и на Хеопсовата пирамида

На 5 януари български туристи забелязали, че на един от камъните на Хеопсовата пирамида има издълбан надпис „Локо 2019″. Снимка на издълбания върху пирамидата текст беше публикувана в социалните мрежи.

Сега от туристи разбирам, че случката вече се ползва като атракция на родните туристи. Гидът казва на българските туристи: „Елате да видите къде е издълбан надписа-Локо 2019. Явно стореното още личи и ще се запази през вековете 🙂

Ради и Павчо се разписаха в Магурата

Върху скалата в природната забележителност се появиха надписи, надраскани от посетители. Там пише: Ради и Павчо 2019 Антов. Е добре, че не са дълбали с длето и надписът не е нанесъл поражения.

- реклама -