Българските патриоти, жалба, ВАС, секции, Турция патриоти, мигранти, натиск,

Българските патриоти сезираха ВАС за секциите в Турция

Решението на ЦИК за 121 секции в Турция нарушава Конституцията и Изборния кодекс!

Това се твърди в сигнал на Българските патриоти до Върховния административен съд (ВАС).

Налице са и фактически нарушения, касаещи равнопоставеността на политическите сили, участващи на изборите на 11 юли

Това са част от юридическите доводи, приложени с конкретика в жалбата.

Поводът е Решение на ЦИК с №253-НС от 18 юни 2021 г. (https://www.cik.bg/bg/decisions/253/2021-06-18), което определя броя на секции, които се разкриват зад граница. Според него в Турция те от 35 стават 121, т.е. почти четири пъти повече.

Поради тези безобразия утре – 22 юни, вторник, в 12.00 ч. организираме протест пред Централната избирателна комисия, за да покажем, че няма да допуснем един български държавен орган да погазва грубо законите на държавата в интерес на чужда държава.

Призоваваме всички достойни и родолюбиви български граждани да изразят своята позиция и да ни подкрепят. България НЕ Е турски вилает. България е суверенна еднонационална държава!

Ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, нееднократно сме заявявали категорично, че проблемът със секциите в Турция касае не само бъдещото управление на страната, което директно ще бъде предадено в ръцете на ДПС и диктатора Ердоган, но е и въпрос, касаещ националната ни сигурност. Всеизвестен е фактът, че изборният процес там се организира и провежда не от българските, а от турските власти.

С четирикратното завишаване на възможността за гласуване за етническата турска партия, каквато и нейният лидер вече официално потвърди, че е ДПС чрез посещението си и изказването си, че Турция е неговата родина, реално вече фактически е заплашен не само политическият живот в България. Тук става въпрос за нарушаване на материалния закон, каквото е погазването от страна на ЦИК на чл. 15, вр. с чл. 14 от ИК, в които има ясни правила как и по какви критерии се разкриват секции зад граница, както и на чл. 3, където са изброени принципите, въз основа на които се провеждат всички видове избори в България.

- реклама -