Българските младежи по волейбол са вицешампиони на Европа

Момчетата от националния отбор на България по волейбол до 17 години са втори в Европа. Юношите, водени от Мартин Стоев, загубиха финала финала на Европейското първенство от Франция с 1:3 гейма.

Домакин на шампионата беше София, зала „Христо Ботев”.

Младите „лъвове“ изостанаха след откриващия гейм в срещата, но изравниха след здрава битка във втората част. Впоследствие, обаче, тимът ни не успя да се противопостави на силния отбор на „петлите“, като натрупаната умора си каза думата и младите българи отстъпиха на 20 и 13 в последния гейм.

Така възпитаниците на Мартин Стоев, които спечелиха преди две седмици Балканиадата, подобриха класирането си отпреди година, когато останаха четвърти на Европейския шампионат в Турция.

Това бе и първо отличие за България на такъв форум от 2010-та насам. Франция пък завоюва европейската титла за първи път в своята история. Посрещачът ни Владимир Гърков бе определен за „Най-добър“ на поста си, докато Георги Татаров бе определен за „Най-добър диагонал“. По-рано днес Полша грабна бронза след категоричен успех над Чехия с 3-0 гейма.

- реклама -