Българските деца пак обраха медалите на Международно състезание по математика

Българските ученици от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ обраха медалите на Седмото международно състезание по математика WMTC 2016 в Южна Корея.

5181600Децата кацнаха на родна земя, окичени с 3 златни медала и 9 сребърни

Това е първата олимпиада на Иван Тагарев в чужбина, от която се връща и със златен медал.

Иван е на 11 години, 6 клас от СМГ и радостен се върна в България със златен медал е от индивидуално представяне. По-активно се занимава с математика от 3-4 клас. Математиката му харесва, защото изисква мислене и според него подобрява уменията и знанията на децата.

5181607Много съм щастлива, защото това състезание беше доста трудно тази година, но положихме доста старания и се предполагаше, че ще успеем, заяви Антония Илиева, от 6 клас в СМГ, която се прибра със сребърен медал. „Задачите на индивидуалното представяне бяха по-трудни, защото имахме много твърде малко време за много задачи и времето не достигаше, но се справихме. Започнах да се занимавам с математика в първи клас и ми харесва много, защото ми е много интересно да решавам задачи“, каза момичето.

Математиката е любимият й предмет и се надява на медали и за в бъдеще.

От своя страна директорът на СМГ – Антони Стоянов разказа, че цяла нощ не можел да спи от вълнение и е много радостен за този голям успех.

„Навсякъде в училището има еуфория и радост, защото действително това е един много голям успех, понеже нашите ученици спечелиха 12 медала-3 златни и 9 сребърни. Освен това те спечелиха и най-голямата възможна титла „Champion overall” за отбора до 13 години. Изключително доволни сме от представянето им. Децата бяха два отбора-единият до 12 години, а другият до 16 години. Всички деца заслужават похвала“, категоричен бе Стоянов.

- реклама -