„Български пощи“ спира пратките за Израел

„Български пощи“ спира пратките за Израел от утре. Считано от 16 април приемането на пратки за Израел се преустановява, съобщават от компанията. Причината е  отмяна на полетите на авиопревозвача.

При промяна на ситуацията, информация ще бъде публикувана на сайта на дружеството.

На 23 октомври  миналата година компанията също беше преустановила приемането на всички  видове пощенски и куриерски /EMS/ пратки за Израел заради отменени полети. Възстанови приемането на пратки на 10 февруари.

Причината за преустановяването на полетите до Израел е повишената опасност в региона. В събота срещу неделя Иран обстреля стратегически обекти в страната с дронове в първата подобна по рода си директна атака.

Заради атаката в неделя през нощта по спешност се събра Съветът за сигурност на ООН.

На заседанието Иран и Израел си размениха взаимно обвинения. Генералният секретар на организацията Антонио Гутереш пък предупреди: „Близкият изток е на ръба. Хората в региона са изправени пред реалната заплаха от опустошителен пълномащабен конфликт. Сега е моментът тази заплаха да се обезвреди и напрежението да деескалира. Момент да бъде проявена максимална сдържаност“.

Той напомни на страните членки на ООН, че е забранена като цяло употребата на сила срещу териториалната цялост и политическата независимост на която и да е държава.

По време на спешното заседание Израел и Иран си отправиха взаимни обвинения.

Постоянният представител на Иран при ООН Амир Сайед Иравани заяви, че

страната му „ще отговори пропорциално“

на всяка военна операция на САЩ срещу нея, предаде Ройтерс.

Иравани каза, че нападението на Техеран срещу Израел било „необходимо и пропорционално“.

В същото време постоянният представител на Израел в Организацията на обединените нации Гилад Ердан обвини Иран в нарушаване на международното право.

- реклама -